Sexting: wat is het en waarom?

Waarom sexting de voorkeur heeft boven echte seks ?

Onze wereld zweeft in alles tussen echt en virtueel, waarom zou het niet hetzelfde zijn voor seks?

Instant messaging is nu een integraal onderdeel van ons leven en dagelijks leven. Er is niets dat we niet kunnen delen met vrienden, familieleden, vriendjes en geliefden. En als we niets zeggen, zeggen we niets. Wat gebeurt er dan? Dat naast de uren van de sportschool, schoolwerk en foto’s van onze puppy’s. De mobiele telefoon een uitstekend hulpmiddel is geworden om seks te hebben (evenals iPads, pc’s en allerlei elektronische en computerapparatuur). 

Virtuele seks wordt door iedereen , mannen en vrouwen, met ongelooflijk gemak beoefend.  Hoewel het duidelijk lijkt dat een tiener de risico’s misschien niet kent van deze praktijken en er daarom het slachtoffer van zijn, lijkt het niet meteen duidelijk waarom een ​​volwassene de voorkeur zou moeten geven aan een virtuele sekschat boven een gezonde sessie van echte seks , vooral gezien de voordelen die het heeft:

Sexting: het uitwisselen van berichten

Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte berichten,foto’s of video’s van zichzelf via mobiele telefoons of andere media. De term is afgeleid van sex (verwijst naar de seksuele inhoud) en texting (Engels voor het versturen van een sms ) maw seks hebben met behulp van berichten , meestal in instant chats, via de mobiele telefoon.

Pittige en hete sms-berichten zijn een goede oplossing voor relaties op lange afstand , om de aantrekkingskracht te vergroten (zelfs in tijden van verminderd verlangen in het paar), natuurlijk om nieuwe seksuele fantasieën te verkennen. Maar wat gebeurt er als je seks hebt met een of meer vreemden? Hoe definieer je deze praktijk als je een relatie hebt met iemand die een echte relatie heeft? En vooral: waarom zou het uitwisselen van hete berichten de voorkeur hebben boven een gezond gedeeld orgasme met een partner?

Waarom liever cyberseks dan echte seks

Liefde door middel van berichten, afbeeldingen en webcams is nu een van de meest wijdverbreide praktijken ter wereld. Dit komt omdat het mooie van hete berichten is dat ze seksueel verlangen stimuleren . Het laat bijna alles aan de verbeelding. Niet alleen van degenen die ze ontvangen, maar ook van degenen die ze ontvangen. Met de bescherming van het scherm, lijkt alles altijd op het niveau van het spel te blijven .

Velen begrijpen niet dat sex-sms’en met iemand die niet hun partner is, in alle opzichten als verraad kan worden beschouwd. Het vermogen om verschillende rollen te spelen. Die we in het echte leven niet zouden kunnen implementeren. Dit is nog een andere reden die cyberseks pittiger en aantrekkelijker maakt dan echte seks. De grens van de liefde gaat verloren achter denkbeeldige rollen die de erotische fantasie enorm stimuleren . Het bevrijd ons van het taboe en de vooroordelen van het echte leven.